Salom Komiksu 2018

Program Salonu Komiksu 2018
© 2018 Krakowskie Stowarzyszenie Komiksowe

PIATEK, 26. 10.

• 12.30 – Otwarcie Salonu Komiksu 2018. Prezentacja programu Salonu

• 13:00 – Komiksowy quiz dla dzieci z nagrodami (1h). Prowadzenie: Rafał Kołsut

• 14:00 – Warsztaty komiksowe dla dzieci (2h). Prowadzenie: TuKomiks

SOBOTA, 27. 10.

• 10:00 – Warsztaty komiksowe dla dzieci (2h). Prowadzenie: Rafał Szłapa

• 12:00 – Z komiksu do książki, z książki do komiksu (1h). Najsłynniejsi pisarze i pisarki obu mediów. Prowadzenie: Paweł Kicman

• 13:00 – Od prozy Olgi Tokarczuk do komiksu (1h). Spotkanie z Danielem Chmielewskim, autorem komiksu „Ja, Nina Szubur”. Prowadzenie: Rafał Kołsut

• 14:00 – Warsztaty komiksowe dla dzieci (1h). Prowadzenie: Tu Komiks

• 15:00 – Warszawie (1h). Prowadzenie: Artur Wabik

• 16:00 – W pustyni i w komiksie.Spotkanie z dr. Wojciechem Birkiem, autorem książki „Henryk Sienkiewicz w obrazkach” (1h). Prowadzenie: Rafał Kołsut

• 17:00 – Czy można mówić naukowo o komiksie? Spotkanie z dr. Michałem Traczykiem, redaktorem „Zeszytów
Komiksowych” (1h). Prowadzenie: Paweł Kicman

NIEDZIELA, 28. 10.

• 11:00 – Wszystkie oblicza (super)bohatera z Krakowa (1h).Spotkanie z Rafałem Szłapą, autorem serii komiksowej „Bler”.

• 12:00 – Dzieci też czytają komiksy (1h). Spotkanie z Bereniką Kołomycką, autorką serii komiksowej
„Malutki Lisek i Wielki Dzik”. Prowadzenie: Artur Wabik

• 13:00 – Ostatnia opowieść polskich gangsterów (1h). Spotkanie z Igorem Jarkiem i Judytą Sosną, autorami komiksu „Spodouści”. Prowadzenie: Jerzy Łanuszewski

• 14:00 – Warsztaty komiksowe dla dzieci (1h). Prowadzenie: Jędrzej Chojnacki i Michał Jankowski

• 15:00 – Więcej niż XIX-wieczny śląski romans (1h). Spotkanie z Katarzyną Witerscheim, autorką komiksu „Helena Wiktoria”. Prowadzenie: Rafał Kołsut